Äntligen första Skype-testen!

Hösten 2011 fick jag ta emot DIK:s Creostipendium för att jag skulle utveckla projektet Mötas via Skype 2.0. Det bygger på att använda Skype som en metod för att besöka det offentliga rummet.

Min plan var att dra igång projektet i februari 2012. Vad jag inte riktigt insåg var att det i februari var alldeles för kallt att gå ut och Skypa utomhus. Fingrarna blir istappar och datorns batteri fungerar sämre när det är kallt.

Idag gjorde jag äntligen den första utomhus Skype-testen. Jag kopplade upp min laptop mot min iphones 3G-nät och begav mig ut på vår innergård. Uppe i lägenheten satt min man Daniel beredd framför sin laptop.

Jag kopplade upp Skype, ringde upp och det funkade jättebra! Både ljud och bild var bra – på båda datorerna. Här visar Daniel upp ett grytunderlägg för mig.

Jag gick runt en sväng och visade innegården och då svajade bilden något, men ljudet var hela tidens stabilt. Så här såg det ut på Daniels dator.

Tekniken jag använde mig av är en laptop (vit macbook från 2008) dess befintliga inbyggda kamera och mina iphone-hörsnäckor med inbyggd mikrofon.

 

Lämna ett svar