Pedagogiskt material om Rosa Taikon klart!

Nu är det pedagogiska materialet till utställningen Rosa Taikon – Konsten och kampen klart. Du kan kolla in det här. Det har varit otroligt lärorikt att fördjupa mig i Rosas liv, hennes konstnärskap och hennes kamp för mänskliga rättigheter. Vilken häftig människa! I höst öppnar utställningen på Hälsinglands museum. Det är en ny basutställning som bland annat kommer innehålla Rosas ateljé och verkstad från hennes hus i Flor. Den donerades till museet efter Rosas bortgång 2017.

Pedagogiskt material till utställningen Rosa Taikon - Konsten och kampen
Pedagogiskt material till utställningen Rosa Taikon – Konsten och kampen

Det pedagogiska materialet är anpassat efter grundskolan och gymnasiet och passar många olika ämnen såsom bild, slöjd, svenska, samhällskunskap, historia mfl. Övningarna är graderade i en skala 1-3, där 1 är lätt, 2 medel och 3 avancerad nivå. Det är uppdelat i två teman, konst respektive kamp och det finns övningar som går att göra i både utställningen och i klassrummet. För den som vill fördjupa sig i Rosa Taikon och hennes liv och konstnärskap så finns det massor av intressant material här på Hälsinglands museums webb.

Stort tack till Hälsinglands museum att jag igen fick möjligheten att arbeta med detta inspirerande och kompetenta gäng! Dock lite  tråkigt att vi aldrig fick chansen att ses IRL utan allt har skapats i diverse Teamsmöten, mailtrådar och telefonsamtal. Vilket faktiskt var en helt ny upplevelse för mig – trots att jag arbetat så mycket med digital pedagogik på olika sätt. Jag hoppas att jag såsmåningom får chansen att träffa er alla och även se utställningen som kommer bli riktigt fin. Planen är att denna ska öppna i slutet av augusti 2021 på museet.