Välkommen till min blogg!

Kul att du hittade hit!

Mina tankar idag har handlat om vad jag ska kalla mig själv då jag är en sådan person som hoppar runt bland olika visstidsanställningar och projekt inom kulturområdet. Jag har nu bestämt mig för att kalla mig för frilans då detta känns så mycket mer positivt laddat än att vara tim- eller projekt- eller visstidsanställd. Alla de prefixen har en lite mörk skugga över sig; ”- Aha, du är en sån som är fast i klorna på kulturträsket eller stackars dig som måste hoppa runt. ”

Men jag tycker att det är fantastiskt roligt att få hoppa runt. Och att ständigt få möta nya arbetsplatser och nya utmaningar. Visst kan det kännas tråkigt när jag hamnat på ett ställe där jag trivs och där jag gärna skulle vilja arbeta kvar. Men då gäller det att tänka positivt, plocka alla de goda russinen ur arbetsplatsen och sen bege sig vidare med en massa erfarenheter rikare i bagaget.

Följdfrågan jag nästan alltid brukar få när jag kallar mig frilans är: ”- Jaha kul! Då har du egen firma eller?” Nja, det har jag ju inte. Jag tycker det verkar lite krångligt och ofritt med alla skatter och deklarationer som man själv måste fixa med och sen gillar jag att komma in och vara en del av arbetsplatsen.

Kanske skulle jag därför helt enkelt skippa ändelsen och bara kalla mig för fri. Det blir bra. Jag är numera endast fri!

 

 

0 svar till “Välkommen till min blogg!”

Lämna ett svar