Lösningen = Ipad!

Nu har jag äntligen kommt på lösningen till hur jag ska skypa när det regnar och är ruskväder ute. Nämligen  – jag använder en Ipad. Märkligt att jag inte testat detta tidigare.

Igår gjorde jag en första Ipad-test i Gamla stan med en lånad Ipad. Tack Gro Play som till vardags gör pedagogiska spel om hållbarhet och miljö, för lånet!

Jag testade både att koppla upp mig på deras WiFi som sträckte sig en bit utanför deras kontor samt på 3G-nätet. Skillnaden var marginellt bättre på deras WiFi. Så här såg det ut:

Skype på Ipad är väldigt enkelt att använda och jag kunde lätt byta vinkel på kameran och filma antingen mig själv eller motivet bakom Ipaden.

Jag trodde att bildkvalitén skulle vara ganska dålig då min erfarenhet från Skype på Iphonen inte är så god. Men det var en helt annan känsla med Ipaden. Bilden var bra, ljudet var bra och den hade inga problem att hitta kontakten jag ville ringa. I princip var bilden på datorn som jag ringde till lika bra som när jag tidigare ringt upp via min laptop. Här är en bild på mig så som jag såg ut på datorn jag ringde till.

Nästa projekt blir att skaffa en egen Ipad.

2 svar till “Lösningen = Ipad!”

Lämna ett svar