Vad händer egentligen 2022?

Plötsligt var det 2022 och sen var det höst och sen var det nästan vinter. Och ibland har en så mycket att göra så en glömmer att uppdatera sin egen webb. Äsch sånt händer liksom.

Sofia står framför riksdagshuset hösten 2022.

Det är dock så mycket kul på gång just nu! Jag jobbar just nu med Sveriges Riksdag och hjälper dem att ta fram ett pedagogiskt klassrumsmaterial för årskurs 4-6 som handlar om riksdagen under 500 år. Det hakar i i både samhällskunskap och historia för målgruppen. Planen är att det hela ska vara klart i början av 2023 tillsammans med en affischutställning och nya utställningsfönster på Myntorget som jag också är anlitad att arbeta med. Och ni som undrar – vad är det egentligen vi firar 2023? Jo nämligen att 500 år tidigare – 1523 – valdes Gustav Vasa till kung av en av Sveriges första riksdagar. Rätt länge sedan men ändå bra spännande!

Jag har också fortsatt att jobba med Hälsinglands museum och att uppdatera mitt pedagogiska material till utställningen Rosa Taikon – konsten och kampen som numera är en permanent utställning på museet. Och dit ska jag dessutom få resa nu på onsdag och för första gången se utställningen live. Så kul! Det har verkligen varit intressant och utmanande att arbeta som konsult under pandemin. Men det har också visat sig att det faktiskt går att göra pedagogiskt material till utställningar – helt på digital väg.

Till sist har jag förhoppningsvis ett workshopsuppdrag närmare jul – men det berättar jag mer om en annan gång. Stay tuned!