Äntligen ett lyckat Skype-besök!

Idag har jag äntligen Skypat med en trevlig klass från Gotland. Jag har haft kontakt med klassens lärare sedan i våras och idag fick vi äntligen till det och vi besökt tillsammans slottet.

Här har jag riggat upp min iPad på stenmuren framför Logården, nära Skeppsbron. För säkerhetsskull hade jag med mig paraply, vilket jag som tur inte behövde använda.

Här ser man slottet i förgrunden. Detta var en riktigt bra plats med bra 3G-täckning.

Barnen, som var i 10-12 års åldern, hade tidigare skickat en lång lista på frågor om slottet och kungafamiljen som de var nyfikna på. I och med att jag inte är en kungaexpert så hade jag mailat frågorna vidare till hovet som jag fick bra och snabb respons från. Visste ni till exempel att slottet har ca 1100-1200 fönster och att det finns ca 1000 rum i slottet varav 660 stycken har fönster? Tyvärr fick jag inte reda på om kungen har en iPhone – men hovet meddelade i alla fall att han har en mobiltelefon.

Gruppen och jag pratade i ca 15 minuter, vilket är väldigt lagom tycker jag. Det är ungefär så länge man orkar hålla fokus. Jag försökte att involvera gruppen så att det hela skulle kännas mer som ett samtal och läraren hjälpte till att fördela ordet och förtydliga vad eleverna sa då deras röster ibland var lite svåra att uppfatta. Det var en viss fördröjning mellan bild och ljud, men det kändes ändå som att det fungerade helt ok.

Här är en skärmpump från min iPad som ger en bild av hur klassen såg ut.

Det känns verkligen kul att äntligen få uppleva att det här faktiskt funkar! Och att det faktiskt går att besöka det offenliga rummet via Skype. Och jag säger som jag alltid har sagt – Skype krymper världen!

Lämna ett svar