Babyvisning på Moderna Museet

Idag var jag och min 9-månaders bebis på Babyvisning på Moderna museet i Stockholm. Det hela började med att vi tittade på utställningen Pop, Konst, Design. Det var vi två och åtta andra vuxna tillsammans med sina barn.

20130905-210842.jpg Det hela började med att konstpedagogen visade runt i utställningen. Ibland var det lite svårt att hänga med för min medföljande bebis ville helst krypa iväg och upptäcka andra delar av museet. Det var också svårt för att förstå att hen inte fick pilla och smaka på konsten.

Något alla barnen fick smaka på var alla ätbara färger som pedagogen ställt fram i museets kreativa verkstad. Här spenderade vi andra delen av visningen. Och detta var verkligen höjdpunkten!

20130905-211237.jpg Färgen var gjord av mosade ärtor, hallon, vispad äggvita och vanlig äggula. Tipset att ta av barnen byxor och tröja var ganska bra, då färgen mest hamnade överallt. Det bästa var dock att bara sitta och suga på penseln tyckte min bebis.

20130905-211540.jpg Både jag och bebisen tycker att det var en rolig eftermiddag. Dock var tiden för visningen, kl 15-17, lite väl sent på eftermiddagen. Men jag kan samtidigt förstå att den här typen av verksamhet passar bäst när det är ganska lugnt i museet.

Jag tycker att det kändes bra att man inte störde någon under visningen då alla var där med små barn och i samma situation. Det var även ett stort plus att man fick ha med sig vagnen under hela visningen. En kul eftermiddag helt enkelt! Rekommenderas!

20130905-212158.jpg

Lämna ett svar