Hej 2021!

Hösten rasade på i en väldans fart och nu är det 2021 och det har redan hunnit bli februari. Jag hoppas verkligen att detta blir ett år då museerna öppnar igen och man kan få börja ta del av kulturupplevelser på nytt.

Denna vår arbetar jag med tre spännande projekt i min egna firma. Arbetet med Forum för levande historia fortsätter. Mitt uppdrag är att stötta produktionen av webbversionen av utställningen Demokrati pågår. Saljten kommer innehålla pedagogiska upplägg och övningar som man ska kunna göra i klassrummet. Målgruppen är lärare och elever i åk 4-6. Webben kommer lanseras under våren 2021 – håll utkik!

Halssmycke tillverkat av Rosa Taikon. Finns i dag på Hälsinglands museum.

Mitt uppdrag på Hälsninglands museum forsätter också. Där utformat jag ett helt nytt pedagogiskt material till den kommande basutställningen om Rosa Taikon. Materialet kommer ha en bred målgrupp och det ska finnas övningar att göra både i utställningen och i klassrummet för årskurs 4 upp till vuxenutbildning.

Det tredje projektet är som pedagog i projektet Vi som jobbar med våra kroppar. Projektet kommer resultera i en stor utställning, två mindre utställningar och en bok. Här stöttar jag utställningsproduktionerna med pedagogisk kompetens och kommer utforma pedagogiskt material för skolan. Du som är nyfiken på projektet – spana in den här filmen:

Till sist kommer jag under 2021 även skriva för tidskriften Utställningskritik som UtställningsEstetiskt forum ger ut. Fokus för mina texter kommer vara utställnings- och museibesök tillsammans med barn. Så himla bra att jag har en 5-åring och 8-åring hemma!

Som sagt – hej 2021! Nu kör vi!